Bankiet & finger food

Menu dostosowane do sezonu: Wiosna [marzec - maj]

Zastawa oraz niezbędny sprzęt zostaną ustalone indywidualnie po przeprowadzeniu wizji lokalnej i wstępnej konsultacji z klientem.

Lato
Jesień
Zima

Drugie dania:

Mięsne

  1. Poliki wołowe duszone w czerwonym winie
    purée z karmelizowanego selera, sos winny, karmelizowana młoda kapusta z tymiankiem
    chips z pietruszki — podawany osobno 

  2. Polędwiczka wieprzowa w boczku
    maślane purée ziemniaczane, sos demi-glace, młode liście botwiny na maśle czosnkowym

  3. Udko z kaczki confitowane
    maślane purée ziemniaczane, sos z białego wina i estragonu,
    wiosenna sałatka z młodej sałaty, szparagów i rzodkiewki z winegretem musztardowym—  podawana osobno

  4. Łosoś z chrupiącą skórką
    cytrynowy ryż basmati, sos koperkowy z nutą limonki,
    sałatka ze szparagów, botwiny i koperku z winegretem malinowym — podawana osobno

Wegetariańskie

  1. Pierogi z młodym groszkiem i ricottą
    emulsja z palonego masła, szałwii i cytryny,
    sałatka z liści młodej botwiny, szczawiu i szparagów z cytrynowym winegretem — podawana osobno

  2. Risotto ze szparagami i młodym groszkiem
    cytryna, natka pietruszki, mięta, karmelizowana młoda kapusta z octem jabłkowym

  3. Klopsiki z tofu w glazurze
    cytrynowy ryż basmati
    wiosenna sałatka z młodej sałaty, szparagów i rzodkiewki z winegretem musztardowym — podawana osobno

Przystawki mięsne wiosna

  1. Tartaletka ze szparagami i ikrą
    kwaśna śmietana, ikra łososia, koperek, jadalne kwiaty

  2. Tatar wołowy w chrupiącym won ton
    ogórek kiszony, musztarda francuska, piklowana szalotka, musztardowiec

  3. Kaczka wędzona na mini blinie
    chutney z rabarbaru i cebuli, orzech laskowy, tymianek

  4. Mini szaszłyk Cezar z kurczaka
    baby rzymska, sos cezar, pomidorek cherry, grzanka

  5. Kaszanka panierowana
    konfitura z cebuli, piklowane jabłko, szczypiorek

  6. Roladka z indyka i szparaga
    szynka serrano, maślanka cytrynowa, olej koperkowy, koperek

Przystawki wegetariańskie wiosna

  1. Mini bliny z burakiem i kozim serem
    pieczony młody burak, koper, skórka cytryny

  2. Młoda marchewka z hummusem z fasoli
    migdały prażone, oliwa cytrynowa, mikro zioła

  3. Ziemniak confit z musem pieczarkowym
    szczypior, olej truflowy

  4. Mini arancini z pieczarką
    cytryna, tymianek, parmezan

  5. Mini tarta z kozim serem i szparagami
    krem cytrynowy, świeże zioła

  6. Hummus pietruszkowy z warzywami
    rzodkiewka, kalarepa, chips z pietruszki, koper

Desery wiosna

  1. Tartaletka z rabarbarem i wanilią
    krem waniliowy, rabarbar, kruszonka maślana, płatki migdałów

  2. Mini serniczek cytrynowy
    ciasteczka maślane, lemon curd, listki mięty 

  3. Deser „szarlotka w kęsie”
    jabłko prażone, cynamon, kruszonka, sos angielski 

  4. Mini panna cotta jogurtowa
    miód, skórka limonki, truskawki 

  5. Beza z rabarbarem i truskawkami
    krem mascarpone, coulis trukawkowo-rabarbarowe, skórka cytryny

  6. Ptyś z ciastem kruchym z białej czekolady
    krem waniliowo-truskawkowy, puder truskawkowy 

Napoje:

  1. Kawa sypana bądź z ekspresu 

  2. Różne rodzaje herbat sir Williams 

  3. Woda z mięta/melisą i cytryną 

  4. Soki tłoczone NFC – jabłko, pomarańcz 

  5. Sezonowa lemoniada 

Wiosna 

  1. Lemoniada z rabarbarem i truskawką

  2. Lemoniada jaśminowa z cytryną

  3. Lemoniada lawendowa z miodem