Bankiet & finger food
Menu dostosowane do sezonu: Wiosna [marzec - maj]
Zastawa oraz niezbędny sprzęt zostaną ustalone indywidualnie po przeprowadzeniu wizji lokalnej i wstępnej konsultacji z klientem.
Drugie dania:
Mięsne
Poliki wołowe duszone w czerwonym winie
purée z karmelizowanego selera, sos winny, karmelizowana młoda kapusta z tymiankiem
chips z pietruszki — podawany osobnoPolędwiczka wieprzowa w boczku
maślane purée ziemniaczane, sos demi-glace, młode liście botwiny na maśle czosnkowymUdko z kaczki confitowane
maślane purée ziemniaczane, sos z białego wina i estragonu,
wiosenna sałatka z młodej sałaty, szparagów i rzodkiewki z winegretem musztardowym— podawana osobnoŁosoś z chrupiącą skórką
cytrynowy ryż basmati, sos koperkowy z nutą limonki,
sałatka ze szparagów, botwiny i koperku z winegretem malinowym — podawana osobno
Wegetariańskie
Pierogi z młodym groszkiem i ricottą
emulsja z palonego masła, szałwii i cytryny,
sałatka z liści młodej botwiny, szczawiu i szparagów z cytrynowym winegretem — podawana osobnoRisotto ze szparagami i młodym groszkiem
cytryna, natka pietruszki, mięta, karmelizowana młoda kapusta z octem jabłkowymKlopsiki z tofu w glazurze
cytrynowy ryż basmati
wiosenna sałatka z młodej sałaty, szparagów i rzodkiewki z winegretem musztardowym — podawana osobno
Przystawki mięsne wiosna
Tartaletka ze szparagami i ikrą
kwaśna śmietana, ikra łososia, koperek, jadalne kwiatyTatar wołowy w chrupiącym won ton
ogórek kiszony, musztarda francuska, piklowana szalotka, musztardowiecKaczka wędzona na mini blinie
chutney z rabarbaru i cebuli, orzech laskowy, tymianekMini szaszłyk Cezar z kurczaka
baby rzymska, sos cezar, pomidorek cherry, grzankaKaszanka panierowana
konfitura z cebuli, piklowane jabłko, szczypiorekRoladka z indyka i szparaga
szynka serrano, maślanka cytrynowa, olej koperkowy, koperek
Przystawki wegetariańskie wiosna
Mini bliny z burakiem i kozim serem
pieczony młody burak, koper, skórka cytrynyMłoda marchewka z hummusem z fasoli
migdały prażone, oliwa cytrynowa, mikro ziołaZiemniak confit z musem pieczarkowym
szczypior, olej truflowyMini arancini z pieczarką
cytryna, tymianek, parmezanMini tarta z kozim serem i szparagami
krem cytrynowy, świeże ziołaHummus pietruszkowy z warzywami
rzodkiewka, kalarepa, chips z pietruszki, koper
Desery wiosna
Tartaletka z rabarbarem i wanilią
krem waniliowy, rabarbar, kruszonka maślana, płatki migdałówMini serniczek cytrynowy
ciasteczka maślane, lemon curd, listki miętyDeser „szarlotka w kęsie”
jabłko prażone, cynamon, kruszonka, sos angielskiMini panna cotta jogurtowa
miód, skórka limonki, truskawkiBeza z rabarbarem i truskawkami
krem mascarpone, coulis trukawkowo-rabarbarowe, skórka cytrynyPtyś z ciastem kruchym z białej czekolady
krem waniliowo-truskawkowy, puder truskawkowy
Napoje:
Kawa sypana bądź z ekspresu
Różne rodzaje herbat sir Williams
Woda z mięta/melisą i cytryną
Soki tłoczone NFC – jabłko, pomarańcz
Sezonowa lemoniada
Wiosna
Lemoniada z rabarbarem i truskawką
Lemoniada jaśminowa z cytryną
Lemoniada lawendowa z miodem