Bankiet & Fingerfood wigilia
Dania główne
Pierogi z kapustą i grzybami
obsmażane na maśle klarowanym, karmelizowana szalotka, świeżo mielony pieprz i natka pietruszkiPierogi z ziemniakami i twarogiem
obsmażane na maśle klarowanym, karmelizowana szalotka, kwaśna śmietana, świeżo mielony pieprz i szczypiorekKarp panierowany
ziemniaki gratin z tymiankiem, sos chrzanowy, kapusta kiszona z jabłkiem i natka pietruszkiPstrąg sauté — karmelizowana szalotka, orzechy włoskie, masło klarowane, purée ziemniaczane z olejem lnianym oraz kapusta wigilijna ze śliwką
Klopsiki z karpia — purée chrzanowe, słonecznik prażony, sos z białego wina z jabłkiem, jarmuż blanszowany z jabłkiem i szalotką
Przystawki rybne
Mini tartinki z łososiem
kremowy serek, koperekBagietka na zakwasie z pastą jajeczną
kawior i świeży koperekŚledź w oleju lnianym na chlebie żytnim
cebulka i jabłkoPstrąg wędzony
karmelizowana pietruszka, piklowana szalotka, krem jogurtowo-jabłkowy, trybulaPodpłomyk z pastą z makreli
piklowane jabłko, prażony orzech laskowy, świeży majeranekSandacz w marynacie octowo-korzennej
piklowana szalotka, koperek
Przystawki wegetariańskie
Tatar z pieczonego buraka
kozi ser, granat, pestki słonecznika, kolendraMini tarta z dynią hokkaido
ser pleśniowy, jarmuż, orzech włoskiPieczony por
sos miso z imbirem, płatki czosnku, gochugaru, sezam, szczypiorekKarmelizowana brukselka
żurawina, orzech włoski, natka pietruszki, winegret musztardowyZiemniak francuski
krem pieczarkowo-truflowy, boczniaki i szalotka duszone w białym winie, szczypiorekPieczony kalafior
labneh truflowy, ziołowe panko z parmezanem, natka pietruszki
Desery fingerfood
Szarlotka klepana
mus z jabłek i pomarańczySernik piernikowy
tradycyjny twaróg, polewa czekoladowo-pomarańczowaBabka pomarańczowo-korzenna
lukier z miodu i imbiruPiernik mazowiecki
miód spadziowy, domowe powidła śliwkowe i polewa czekoladowaKutia tradycyjna
pszenica, mak, wanilia, pomarańcza, suszone owoce, cognac i orzech włoskiSękacz karmelizowany na maśle
mus z suszonych moreli, cognac i prażony orzech laskowy
Napoje świąteczne i gorące
Grzaniec galicyjski
czerwone wino półwytrawne, przyprawy korzenne, miód wielokwiatowy i pomarańcza
Grzaniec bezalkoholowy
tłoczony sok jabłkowy, przyprawy świąteczne, skórka pomarańczowa i miód lipowy
Kompot z suszu
autorska mieszanka suszonych owoców, korzenne przyprawyCiepła lemoniada żurawinowa
żurawina, cytryna i miódKawa
świeżo mielona lub sypana, parzona na miejscuHerbaty Sir William’s
herbaty klasyczne, zielone, owocowe i korzenneWoda z ziołami i cytryną
mięta lub melisa, cytrynaSoki tłoczone NFC
jabłko lub pomarańcza