Bankiet & Fingerfood wigilia

Dania główne

  1. Pierogi z kapustą i grzybami
    obsmażane na maśle klarowanym, karmelizowana szalotka, świeżo mielony pieprz i natka pietruszki

  2. Pierogi z ziemniakami i twarogiem
    obsmażane na maśle klarowanym, karmelizowana szalotka, kwaśna śmietana, świeżo mielony pieprz i szczypiorek 

  3. Karp panierowany
    ziemniaki gratin z tymiankiem, sos chrzanowy, kapusta kiszona z jabłkiem i natka pietruszki

  4. Pstrąg sauté — karmelizowana szalotka, orzechy włoskie, masło klarowane, purée ziemniaczane z olejem lnianym oraz kapusta wigilijna ze śliwką

  5. Klopsiki z karpia — purée chrzanowe, słonecznik prażony, sos z białego wina z jabłkiem, jarmuż blanszowany z jabłkiem i szalotką 


Przystawki rybne

  1. Mini tartinki z łososiem
    kremowy serek, koperek

  2. Bagietka na zakwasie z pastą jajeczną
    kawior i świeży koperek

  3. Śledź w oleju lnianym na chlebie żytnim
    cebulka i jabłko

  4. Pstrąg wędzony
    karmelizowana pietruszka, piklowana szalotka, krem jogurtowo-jabłkowy, trybula

  5. Podpłomyk z pastą z makreli
    piklowane jabłko, prażony orzech laskowy, świeży majeranek

  6. Sandacz w marynacie octowo-korzennej
    piklowana szalotka, koperek


Przystawki wegetariańskie 

  1. Tatar z pieczonego buraka
    kozi ser, granat, pestki słonecznika, kolendra

  2. Mini tarta z dynią hokkaido
    ser pleśniowy, jarmuż, orzech włoski

  3. Pieczony por
    sos miso z imbirem, płatki czosnku, gochugaru, sezam, szczypiorek

  4. Karmelizowana brukselka
    żurawina, orzech włoski, natka pietruszki, winegret musztardowy

  5. Ziemniak francuski
    krem pieczarkowo-truflowy, boczniaki i szalotka duszone w białym winie, szczypiorek

  6. Pieczony kalafior
    labneh truflowy, ziołowe panko z parmezanem, natka pietruszki


Desery fingerfood 

  1. Szarlotka klepana
    mus z jabłek i pomarańczy

  2. Sernik piernikowy
    tradycyjny twaróg, polewa czekoladowo-pomarańczowa

  3. Babka pomarańczowo-korzenna
    lukier z miodu i imbiru

  4. Piernik mazowiecki
    miód spadziowy, domowe powidła śliwkowe i polewa czekoladowa

  5. Kutia tradycyjna
    pszenica, mak, wanilia, pomarańcza, suszone owoce, cognac i orzech włoski

  6. Sękacz karmelizowany na maśle
    mus z suszonych moreli, cognac i prażony orzech laskowy


Napoje świąteczne i gorące

  1. Grzaniec galicyjski

    czerwone wino półwytrawne, przyprawy korzenne, miód wielokwiatowy i pomarańcza

  2. Grzaniec bezalkoholowy

    tłoczony sok jabłkowy, przyprawy świąteczne, skórka pomarańczowa i miód lipowy

  3. Kompot z suszu
    autorska mieszanka suszonych owoców, korzenne przyprawy 

  4. Ciepła lemoniada żurawinowa
    żurawina, cytryna i miód

  5. Kawa
    świeżo mielona lub sypana, parzona na miejscu

  6. Herbaty Sir William’s
    herbaty klasyczne, zielone, owocowe i korzenne

  7. Woda z ziołami i cytryną
    mięta lub melisa, cytryna

  8. Soki tłoczone NFC
    jabłko lub pomarańcza

Rezerwacje